Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Akay’dan “Dünya Barış Günü” mesajı

Akay’dan “Dünya Barış Günü” mesajı

“Savaşlara karşı ‘yurtta sulh, Cihanda sulh’ anlayışı lazım”

“Savaslara karsi ‘yurtta sulh, Cihanda sulh’ anlayisi lazim”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay,  1 Eylül Dünya Baris Günü nedeniyle yayinladigi mesajda dünyadaki tüm cografyalarda kalici barislarin saglanmasi için herkese büyük görevler düstügünü söyledi.

Dünya baris gününün,1939’da Almanya’nin Polonya’yi isgal ederek 2. Dünya savasini baslattigi gün olan 1 Eylül’de Sovyetler Birligi ve Varsova Pakti üyesi ülkelerin “baris içinde bir dünya mücadelesi görevini hatirlatmak” amaciyla kutlamaya basladigini animsatan Baskan Akay, “Türk Milleti olarak “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” cümlesini 20 Nisan 1931 yilinda kurabilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi tüm dünyanin örnek aldigi bir baskomutana, devlet adamina ve lidere sahip olmanin gururunu yasiyoruz.”dedi.

“SAVAS VE KATLIAMLAR KIMSENIN ONAYLADIGI DURUMLAR DEGILDIR”

Baskan Akay mesajinda su görüslere yer verdi;

“Tarihin sayfalari, insanligi utandiran kanli savas ve katliamlarla doludur. Yasanan savaslarin insanlara ve insanliga verdigi tahribatlar ve dehset hiç akillardan çikarilmamasi gerekirken, her yil sadece 1 Eylül’de yeniden hatirlanmaktadir. Oysa savas, terör, kan ve siddet hiç kimsenin onaylayacagi, kabul edebilecegi bir durum degildir.

“SAVASLARA KARSI, ‘YURTTA SULH CIHANDA SULH’ ANLAYISI GEREKIYOR”

Bugün Dünya Baris Günü’nde yine aci, katliamlar ve çatismalar tüm cografyalarda sürmektedir.  Savasin kaçinilmaz sonucu olan kan, gözyasi, açligi ve yoksullugu yok etmek için öncelikle tüm dünyada toplumsal barisi tesis etmek kaçinilmazdir. Bunun için ömrü savas alanlarinda geçmis olan essiz komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” anlayisi, her zaman yol göstericimiz olmalidir.

“DÜNYA BARIS GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Bu duygu ve düsüncelerle barisin, sevginin, hosgörünün egemen oldugu; savaslarin, siddetin, terörün olmadigi bir dünyada; rengarenk uçurtmalarin baris güvercinleri ile birlikte mavi gökyüzünü süsledigi, sokaklarin çocuklara oyun alani oldugu, baris türkülerinin hep bir agizdan söylendigi günler diliyor, Dünya Baris Günü’nü kutluyorum.” 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli